Ik ben Joop van de Velden.Joop-vd-Velden
Voordat ik met de Reiki begon, heb ik opleidingen gedaan in de sociale sector. Eerst MBO sociale Dienstverlening en daarna HBO maatschappelijk werk.
Naast deze opleidingen heb ik op HBO niveau, reflexologie gedaan. Anatomie en pathologie waren belangrijke vakken om als therapeut geregistreerd te kunnen worden.
Twee post HBO opleidingen met vooral vakken als: filosofie/ethiek, orthopedagogiek, psychologie, neuropsychologie, antropologie, communicatie en gespreksvoering, hypnose en regressie complementeren het geheel.
Sinds december 2012 ben ik ADHD/ADD coach en kan ik ook ouderbegeleiding geven aan ouders waarvan een kind ADHD of ADD heeft.

Mijn ervaringen en opleidingen stel ik graag ten diensten van mensen, door middel van cursussen en therapie. De benaderingswijze die ik hanteer, is de Humanistische/Holistische mensvisie. Mijn vertrekpunt is respect en vertrouwen en van daaruit stel ik cursussen samen of geef ik therapie.

In 1998 ben ik in aanraking gekomen met Reiki en dit sprak mij zo aan dat mijn reikimaster voorstelde om het zelf ook te gaan leren. In 1999 werd ik Reiki Master en wilde het zelf uit gaan dragen. De Volksuniversiteit Kaatsheuvel stelde mij in de gelegenheid om daar reikicursussen te gaan geven. Ik heb daar 20 jaar diverse cursussen gegeven waaronder: Reiki, Mindfulness, Bachbloesems, Chakra’s, EFT, Reflexologie en Rhadiësthesie (werken met wichelroede, pendel en biotensor).
Vanaf september 2020 is het mogelijk om cursussen te volgen bij VU Den Bosch.

Ik heb gekozen voor de naam Vishuddha Reiki; dit is het vijfde chakra, wat staat voor communicatie en creativiteit. Dit zijn twee belangrijke items in het werken met mensen. Communicatie om te komen tot inzicht en creativiteit om wegen te vinden die leiden naar een betere gezondheid of beter welzijn.