De resonantie en vibratie van kristallen worden al duizenden jaren gebruikt om mensen te helpen. amberKristallen helen holistisch, dat wil zeggen dat ze werken op het fysieke, emotionele, geestelijke en spirituele vlak. Ze brengen verfijnde energieën weer op één lijn en heffen ongemakken op door de oorzaak aan te pakken.
Van oudsher wisten sjamanen en genezers dat ze met kristallen pijn konden verlichten. Nu gebeurt dat steeds meer met chemische middelen (medicijnen).

celestien1Het werken met kristallen is daardoor steeds meer op de achtergrond gekomen, terwijl ze zeer doeltreffend werken en geen bijwerkingen laten zien, zoals veel medicijnen dat wel doen. Als u pijn (een signaal dat er met uw lichaam iets aan de hand is) wilt bestrijden, kan dat met kristallen gebeuren. Pijn kan het gevolg zijn van teveel energie, een zwakte of een blokkade. Sommige kristallen bevatten mineralen die bekend staan om hun therapeutische eigenschappen. Koper vermindert zwellingen en ontstekingen, malachiet bevat een hoge concentratie koper, dat dus goed werkt bij pijnlijke gewrichten en spieren. Kristallen zijn heel geschikt bij hoofdpijn, maar u moet wel weten waar de hoofdpijn vandaan komt. Als stress de oorzaak is, helpt Amethist, Barnsteen of Turkoois op het voorhoofd. Wordt het door voeding veroorzaakt, is een steen die de maag kalmeert, zoals Maansteen of Citrien geschikt.

Kristallen die aangeschaft worden met het doel om te holistisch te helen, dienen op tijd gereinigd te worden. Doordat kristallen, die u bij u draagt, gaan vervuilen verliezen ze hun kracht. De makkelijkste manier om een kristal te reinigen is ze onder een stromende kraan af te spoelen. Ook is het mogelijk om het kristal even in de wierook te houden. Als het reinigen klaar is, leg het kristal dan een paar dagen weg in een stoffen zakje om weer op kracht te komen.

Kristalremedies
Kristallen hebben krachtige vibraties die gemakkelijk op water over te dragen zijn. Deze remedies, zijn inwendig te gebruiken, tenzij de steen giftig is. Ook is het mogelijk om deze remedies op de huid aan te brengen of aan het badwater toe te voegen.