Chakra’s kunnen ons veel vertellen over wat er zoal chakraspeelt bij mensen. Zowel het heden als het verleden is terug te vinden in de chakra’s.
Informatie vanuit de chakra’s kan door een therapeut worden waargenomen.
Als er nu negatieve energie of een blokkade in een chakra zit, of als een chakra te weinig of teveel energie opneemt of afgeeft, ontstaat er een onbalans tussen de chakra’s onderling. Dit kan dan weer leiden tot ziek worden of emotioneel in onbalans raken.

  1. Het eerste Chakra wordt in verband gebracht met overleven en bevindt zich aan de onderkant van de ruggengraat.
  2. Het tweede Chakra wordt in verband gebracht met emoties en seksualiteit en bevindt zich in de onderbuik.
  3. Het derde Chakra wordt in verband gebracht met wilskracht en de metabolische energie en is gelegen in de buurt van de Plexus Solaris. (maag)
  4. Het vierde Chakra wordt in verband gebracht met liefde en is gelegen midden op het borstbeen.
  5. Het vijfde Chakra wordt in verband gebracht met communicatie en creativiteit en is gelegen op het strottenhoofd.
  6. Het zesde Chakra wordt in verband gebracht met helderziendheid, intuïtie en verbeeldingskracht en is gelegen midden op het voorhoofd.
  7. Het zevende Chakra wordt in verband gebracht met kennis en inzicht en is gelegen op de kruin.

Je kunt de kern van jouw bewustzijn verplaatsen.

Als je jezelf nu, terwijl je dit leest afvraagt waar je bent…waar je bent in jouw lichaam…dan zul je merken dat het centrum van jouw bewustzijn, jouw aandacht, geconcentreerd is in een gebied van je lichaam.
Misschien in het hoofd, misschien in de hartstreek,…Die kern van jouw bewustzijn, de plaats waar jouw bewuste aandacht zich concentreert, kun je verplaatsen. Als je jezelf de vraag stelt wat je voelt in de top van jouw linker duim…en je verplaatst echt jouw aandacht naar het topje van jouw linker duim, en je concentreert je op wat je daar voelt…dan verplaatst de kern van jouw bewustzijn zich naar die plaats.
Nu… als je dan jouw aandacht brengt naar de top van je rechter duim om daar te voelen wat je waarneemt…dan verplaatst de kern van jouw bewustzijn zich uiteindelijk naar daar. Dus je kunt de kern van bewustzijn verplaatsen naar verschillende gebieden in jouw lichaam, door jouw intentie, jouw wil te gebruiken..
Wat is daar het nut daarvan?
In de eerste plaats kun je dat gebruiken voor ontspanning. Je kunt door jouw bewuste aandacht stap per stap naar elk lichaamsdeel te brengen met de intentie het te ontspannen…heel diepe ontspanning teweeg brengen. Een belangrijke eerste stap voor het doen ontwaken van het extra menselijk potentieel.
Maar de toepassing gaat verder.
Dus daar waar jouw bewuste aandacht naar toe gaat…daar gaat ook energie naar toe. Nu dat betekent dat als je jouw aandacht naar een plaats in jouw lichaam brengt, dat daar energie samenkomt, en blijft samenkomen zolang jouw bewuste aandacht daar blijft.
En er zijn plaatsen in het lichaam waar energetische centra zijn die als ze extra energie krijgen, bepaalde effecten hebben, de chakra’s.
Indien je bijvoorbeeld de aandacht naar het keelgebied brengt, en daar enige tijd vasthoudt. Zodat daar dus meer energie samenkomt, omdat die jouw aandacht volgt. Dan stimuleert dat het vermogen om jezelf uit te drukken, te vertrouwen en dingen te organiseren, plannen.
Als je jouw aandacht naar het punt boven jouw neus en tussen de 2 ogen brengt en daar eventjes houdt,…het zogenaamde derde oog, dan stimuleert dat intuïtieve waarneming, helderziendheid.
Houd je jouw aandacht vast in de hartstreek, in het midden van de borst, dan stimuleer je het vermogen om lief te hebben, te vergeven. Maar tevens het hebben van mededogen voor anderen of voor jezelf.
Je kunt de chakra’s één voor één binnen gaan en controleren op energieniveau, verstoringen, koorden die niet goed zijn, evenwicht, kracht enz.
Begin deze oefening bij het basischakra, ga daar naar binnen en controleer dit op mogelijke probleemgebieden. Nadat je dit chakra hebt gehad ga dan naar het volgende (svadhisthana) en ga zo door tot ze alle zeven onder je aandacht zijn geweest.