Burn-out

Burn-out ontstaat door langdurige overmatige stress, het is een proces van jaren. Er bestaat geen pasklare methode om burn-out op te lossen. Burn-out betekent zoiets als opgebrand, uitgeblust. Verschil tussen burn-out en depressie: De verschijnselen van een burn-out overlappen vaak deze van een depressie. Het is eigenlijk een depressieve reactie op een werksituatie. Het verschil met depressie ligt in het feit dat burn-out altijd werk gerelateerd is.

Mensen met een burn-out putten geen plezier noch voldoening uit hun werk en hebben daarom de grootste moeite om zich te concentreren.
Als je een burn-out hebt heb je het gevoel je werk niet meer goed te doen en ook niet meer aan te kunnen. Wat je vroeger kon kan je nu niet meer. Dit zorgt voor een daling van je eigenwaarde en het gevoel nog maar weinig waard te zijn. Zij die kampen met een burn-out hebben de neiging zich terug te trekken en introvert te gedragen. Ze zien dat ze het er niet meer goed vanaf brengen en maken zich onzichtbaar voor de collega’s.
Het gebeurt dat mensen ’s morgens bij het ontwaken het echt niet zien zitten. Alleen al de gedachte aan het werk maakt hen ellendig en moe.
Verveling en lusteloosheid zijn typische kenmerken van een burn-out. Ze hebben er geen zin in en vervelen zich omdat ze geen enthousiasme meer kunnen opbrengen voor hun werk.

Met behulp van Reiki, EFT, Bachbloesems, Hypnose of Mindfulness zijn hier goede resultaten mee te behalen.

Burn out is een vorm van depressie. Gevoelens van neerslachtigheid en zwaarmoedigheid komen dan ook vaak voor bij een burn-out.