De filosofie van Dr. Bach
Zijn filosofie was zowel eenvoudig als diepzinnig en was gebaseerd op de oorspronkelijke volmaaktheid en spirituele aard van de mens. Ziekte is “geheel het gevolg van een conflict tussen spirituele en sterfelijke zelf.” Geluk en gezondheid berusten op een staat van harmonie met onze eigen aard en het doen van het werk waarvoor we in de wieg zijn gelegd. En dit werk, wat het ook moge zijn, is, als we er van houden,…… het werk dat we in deze wereld moeten doen en waarin we ons ware zelf kunnen zijn.
Ziekte is de reactie op inmenging, bemoeienis en verstoring. Dit ongemak en zich ongelukkig voelen is slechts tijdelijk, wanneer wij anderen toestaan zich met het doel in leven te bemoeien en wanneer wij twijfel, angst of onverschilligheid in onze gedachten toelaten.bach

De Remedies
De bloesems zijn extracten van planten die als druppels ingenomen dienen te worden. De remedies hebben geen nadelige bijverschijnselen. Het kan echter zijn dat onderdrukte symptomen naar boven komen. Dit kan huiduitslag zijn; het lichaam wordt gereinigd. Het kan een bewustwording van emoties zijn, die niet eerder tot uitdrukking zijn gekomen.

De zeven gemoedstoestanden van Dr. Bach

  1. Angst
  2. Onzekerheid
  3. Onvoldoende belangstelling in huidige omstandigheden
  4. Eenzaamheid
  5. Overgevoelig voor ideeën en invloeden
  6. Moedeloosheid en wanhoop
  7. Overdreven zorg om het welzijn van anderen

Er zijn diverse combinaties van remedies mogelijk voor: ADHD/ADD, Overgang, Depressie, Ernstige ziekten, Angsten, Burn-out of een persoonlijk op uw probleem afgestemde remedie. Voor de huid is er de bachbloesemcrème en de -gel.
Wilt u advies over een remedie, neem dan contact met mij op of stel uw vraag op het inschrijf-/ contactformulier.